Ostali sportovi

Thunder ponovno uzeo mjeru Mađarima

Davor Sajko • subota, 30.06.2007.

Zagreb Thunder ubilježio je novu pobjedu. Bilo je to najuvjerljivije izdanje Thundera od osnutka kluba, a pregažena je mađarska momčad Keszthely Thunderstorm s vrlo visokih 55:14. Mađarski početnici mogu biti zadovoljni s dva touchdowna koje im je Thunder doslovno poklonio

Kao što krajnji rezultat govori, bio je to dvoboj "mačke i miša". Mlada mađarska momčad tek je započela s odigravanjem susreta i kvalitetniji Zagreb očekivano ih je visoko porazio. Ovom pobjedom Thunder je pokazao kako je sve jači i sve kvalitetniji dok su Mađari iz poraza mogli nešto naučiti i bit će im iskustvo za sutra.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Od samog početka se osjetila razlika između naše i mađarske momčadi, no opuštanje u početnom dijelu utakmice osiguralo je dva touchdowna Mađarima, za koje objektivno nisu imali snage. Na sreću, u nastavku su se Thunderi trgnuli i nisu dozvolili gostima s Balatona da više dođu u poziciju da se vesele.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Posljednja utakmica ove sezone u Prečkom za Thundere bila je ujedno i posljednja za današnjeg trostrukog strijelca, Ivana Klarića koji će na školovanje u Švicarsku gdje će najvjerojatnije igrati za jednu od švicarskih momčadi.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Osim izuzetno raspoloženog Klarića, pogotke su postigli još Crnković, Šarić i Kardum, dok je svojim touchdownom susret na najbolji način zaključio "leteći" Zhuby. Ovim pogotkom je Zhuby došao u priliku da svojim touchdownovima započne i završi prvu službenu sezonu Zagreb Thundera. Da podsjetimo na pomalo povjesni trenutak iz susreta sa austrijskim Stallionsima kada je Adrian Zhuby postiga prvi touchdown za Zagreb Thundere.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

Sezona je završena, a na jesen Thundere čeka nova, nadamo se još uspješnija sezona.

Nakon pobjede raspoložen je bio trener Siniša Štefanović. "Zadovoljan sam utakmicom i današnjjom pobjedom. Tek je početak bio nešto slabiji, pogotovo u obrani što nas je stajalo dva primljena touchdowna. U nastavku smo sredili redove i došli do lagane pobjede." Iako je sezona završena, sve igrače čeka naporno ljeto s posebnim programom priprema za predstojeću sezonu. "Svaki će igračdobiti poseban program priprema za sljedeću sezonu i tko dođe nespreman na jesen, neće moći igrati." odlučan je bio Štefanović u razmišljanjima za sezonu koja dolazi.

Nažalost, Zagreb Thunder će u sljedeću sezonu bez Ivana Klarić, kojemu je ova utakmica bila posljednja pred domaćom zagrebačkom publikom. "Zadovoljan sam današnjom igrom i mislim da sam se na dostojan način oprotio od Thundera. Ovo je kruna za odličnu sezonu.

Prijateljski dvoboj:
Zagreb Thunder - Keszthely Thunderstorm 55:14.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!