Ostali sportovi

Aeromiting na šibenskoj rivi

Ivana Jurica • nedjelja, 01.07.2007.

Šibenska riva večeras je bila poprište super zanimljivog događaja. Mnoštvo gledatelja s nestrpljenjem je očekivalo početak aeromitinga u kojem je pet letača akrobata izvodilo vratolomije na nebu iznad Šibenika ...

Naziv ove jedine hrvatske akro grupe je Krila Oluje, a u njoj lete piloti - nastavnici letenja iz 93. zrakoplovne baze Zemunik u Zadru. Zanimljivo je da je među pet muškaraca i jedna žena, satnica Dijana Doboš. Ostali članovi su: vođa grupe bojnik Miroslav Franjić, satnik Nenad Hasnek, natporučnik Damir Barišić (inače Šibenčanin) i natporučnik Matija Vrđuka.

Dvadesetominutni program Šibenčani su pratili sa velikim zanimanjem, uzdasima i pljeskom. Vratolomije koje su izvodili ovi piloti nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Sve se odvijalo na vrlo malim visinama i pri brzinama od 300 – 600 kilometara na sat.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Jurica

Na rivi je prije početka aeromitinga bio postavljen i helikopter kojega su građani mogli razgledati. A nakon što su mali avioni odradili svoj dio programa sa scenu je stupio i helikopter koji je također razveselio brojne Šibenčane svojim vratolomijama.

Nakon nekoliko minuta i demonstracije svojih mogućnosti i on je, kao i avioni nešto ranije, odletio prema Zadru. Šibenčani su ostali zadivljeni viđenim, u nadi da to neće biti i posljednji put.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!