Tenis

Skupa wimbledonska kiša

Maja Giljanović • nedjelja, 01.07.2007.

Organizatori trećeg Grand Slam turnira sezone, tradicionalno obilježenog kišom, iskoristili su nedjelju odmora za zbrajanje računa nakon kojeg im slijedi isplata preko milijun funti nadoknade zakinutim gledateljima...

Da je 28. nositeljica, Talijanka Mara Santangelo, u porazu 6:1, 6:2 protiv braniteljice prošlogodišnjeg naslova Amelie Mauresmo izdržala malene tri minute dulje, uštedjela bi All England Clubu značajan iznos; 57 minuta igre, međutim, znači da će gledatelji s centralnog terena primiti punu kompenzaciju troškova jer su zbog kiše od cijelog programa odgledali manje od sat vremena.

Ista je sitacija i s terenom broj dva na kojem je susret mješovitih parova uspjela dovršiti kombinacija Auckland/Curran protiv sunarodnjaka Childs/O'Brien te s vanjskim terenima na kojima je prekinuto 16 mečeva uključujući šest ženskih i jedan muški singl.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Ai Sugiyama je, pak, potrajala 74 minute (6:3, 6:3 protiv Marije Šarapove) pa će gledatelji s jedinice pokupiti polovičnu kompenzaciju troškova jer je granica postavljena na dva sata igre.

Jedan od čelnika turnira Ian Ritchie je nakon jučerašnjeg kišom najteže pogođenog dana izjavio: "Razočarani smo lošim vremenom te zahvaljujemo gledateljima na strpljenju. Novac zasigurno ne može nadoknaditi užitak svjedočenja susretu primjerice jednog Federera, ali nadamo se da će nadoknada troškova bar malo ublažiti razočaranje" (ne sumnjamo da hoće).

Kiši unatoč, organizatori se nisu odlučili četvrti put u povijesti nakon 1991., 1997. i 2004. godine igrati u nedjelju koja je protekla u odmoru i šetnji po pretežno sunčanom vremenu koje se, međutim dolaskom večeri mijenja i ne sluti na dobro osobito jer za sutra, nažalost, prognostičari predviđaju pljuskove i grmljavinu tijekom cijelog dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!