Ostali sportovi

Nove članice olimpijske obitelji

Maja Giljanović • ponedjeljak, 02.07.2007.

Sastanak Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta okončan je načelnim prihvaćanjem Tuvalua koji će se sredinom tjedna pridružiti Crnoj Gori kao službeni 205. član olimpijske obitelji...

Sićušan pacifički otok Tuvalu je inače 1978. zaradio neovisnost od Britanaca, a radi se o skupini devet atolskih manje-više stijena na niti 10 milja četvornih površine na kojima kao u raju uživa 12 000 stanovnika.

U žiži je, pak, interesa četverodnevnog okupljanja dužnosnika MOK-a naravno bio odabir domaćina Zimskih olimpijskih igara 2014. koji će se 4. srpnja održati u Gvatemali. Trojka u igri - ruski Soči, južnokorejski Pyeongchang te austrijski Salzburg ušla je u završni sprint u kojem po najnovijim podacima s terena trenutno ponajbolje kotiraju Rusi kojima će moralnu potporu dati i sam predsjednik Putin čiji se dolazak očekuje sutra. Južnokorejci s druge strane igraju na kartu mira kojeg bi duh olimpizma trebao donijeti napetim odnosima sa sjevernim susjedima dok se Austrijanci i dalje baš kao od samog početka drže nekako po strani i čine se pomalo nezainteresiranima. Privid ili...?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!