Ostali sportovi

Boćarke Španskog najuspješnije

Ivana Jurica • ponedjeljak, 02.07.2007.

Šibenik je protekloga vikenda bio domaćin Prvenstva Hrvatske u boćanju za žene. Osam ekipa natjecalo se u šest različitih disciplina, a kao najuspješnije pokazale su se boćarke Španskog iz Zagreba koje su ukupno osvojile šest medalja...

Organizator ovog prvenstva bio je Boćarski savez Šibensko-kninske županije. Među natjecateljicama bilo je svih generacija, od najmlađih koje su imale devetnaest godina do onih najstarijih koje su imale i preko šezdeset godina. Ali to ih nije smetalo da i one osvoje pokoju medalju.

Slika 1 od 2.

Prvoga dana natjecanja na programu su bile tri discipline: pojedinačno-klasično, bližanje i izbijanje u krug (ili kraće krug) i štafetno izbijanje. U disciplini pojedinačno slavila je Nives Martinaš iz kluba Pašac (Rijeka) koja je u finalu pobijedila Josipu Horvat iz zagrebačkog Ante Starčevića sa 13:02. U borbi za treće mjesto Iva Vlahek iz Španskog bila je bolja od Ane Mišić iz Pašca sa 13:08.

U drugoj disciplini, bližanje i izbijanje u krug, boćarke Španskog odnijele su prva dva mjesta. Najuspješnija je bila Danijela Kolobarić koja je u finalu pobijedila Ivu Vlahek sa 20:15, dok je u borbi za treće mjesto Čargonja predala Benazić pri rezultatu od 04:06.

Slika 2 od 3.

U štafetnom izbijanju natjecale su se samo dvije ekipe. Kao i u krugu i tu su pobijedile boćarke Španskog, Kolobarić i Vlahek, koje su gađale 24/45. Njihove protivnice Grubiša i Benazić iz Pazina gađale su 8/44.

Drugoga dana natjecanja na programu su bile discipline parovi, te precizno i brzinsko izbijanje. U parovima su najuspješnije bile boćarke iz Pazina – Tanja Grubiša i Karmen Benazić - koje su u finalu pobijedile Pašac 1 – Nives Martinaš i Ana Mišić – sa 08:07. U borbi za treće mjesto Pašac 2 – Vladimira Čargonja i Denize Velčić – je pobijedio Pašac 3 – Zlata Ivić i Sonja Debeuc – sa 11:04.

Slika 3 od 4.

U preciznom izbijanju najuspješnija je bila Josipa Horvat iz Ante Starčevića sa ukupno 36 punata. Druga je bila Karuza sa 24 punta, a treća Martinaš iz Pašca sa 23 punta.

I u posljednjoj disciplini, brzinskom izbijanju, slavila je Josipa Horvat iz Ante Starčevića koja je gađala 25/41. Druga je bila Kolobarić iz Španskog sa 23/38, treća njena klupska kolegica Vlahek sa 22/37, dok je Karuza odustala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!