Ostali sportovi

Ruskinje dominirale na Europskom prvenstvu

Maja Giljanović • ponedjeljak, 02.07.2007.

Očekivanu premoć ruske ritmičke gimnastike uspjela je poremetiti samo Alija Garajeva koja je za Azerbajdžan osvojila zlato u vježbi s vijačom na netom okončanom EP-u održanom upravo u azerskoj prijestolnici Bakuu...

19-godišnjakinja je suce osvojila s ukupno za tehnički vrijednost i umjetnički dojam u za minutu i pol dugačkoj koreografiji prikupljenih 18.150 bodova ispred ruskog dvojca Sessina/Kapranova s osvojenih 18.050 odnosno 17.750 bodova.

Vera Sessina je, pak, zlatna u vježbi s čunjevima (18.000) ispred ponovno Kapranove te Ukrajinke Bessonove dok se Olga Kapronova napokon osladila pobjedom u vježbi s obručem (18.325) uvjerljivo ispred Bessonove i Sessine. Novo ime na pobjedničkom prijestolju je također Ruskinja Evgenija Kanajeva bolja u vježbi s trakom od Bessonove te Sessine.

Ekipno je, pak, zlato pripalo ruskoj petorki koje su za svojih dvije i pol minute impresionirale suce te slavile ispred Ukrajinki te Azerbajdžanki.

32. Europsko prvenstvo (prvo je održano 1978. u Madridu) je ugostilo 33 reprezentacije; uključujući hrvatsku ekipu predvođenu trenericom Natalijom Gotal koja je na od europsku smotru od 1984. olimpijskog sporta vodila članice varaždinske Vindije Aleksandru Makarovu i Anamariju Želimorski te članicu GK Maksimir iz Zagreba Mateju Stojaković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!