Automoto

Špijunska posla u Formuli 1

Maja Giljanović • utorak, 03.07.2007.

Ferrari je uručio otkaz Englezu Nigelu Stepneyju koji je 1992. godine prešao u scuderiju iz Benettona, a kojeg je prošlog mjeseca optužio da je sabotirao bolide Felipea Masse te Kimija Raikonnena tijekom priprema za GP u Monte Carlu...

Talijani su uložili službenu prijavu kojom se trenutno bavi talijanska policija, a po okončanju interne istrage vodećeg su čovjeka u tehničkom odjelu Ferrarija koji je, očekivano, uzvratio protuoptužbama za "prljavu kampanju bezočnim lažima" otpustili. Upravo on je, kaže, laka meta jer je ranije ove godine glasno iznio nezadovoljstvo nakon što je izvisio u natječaju za mjesto tehničkog direktora koje se ispraznilo odlaskom Rossa Brawna. Državno tužiteljstvo u Modeni, pak, nastavlja provjeravati dojave o navodnoj krađi dijelova te prodaji informacija stanovitim momčadima. Kojima? Nije pušteno u javnost.

Međutim, gotovo istovremeno iz McLarena je stigla vijest u suspenziji jednog od starijih članova tehničkog odjela vodeće momčadi nakon osam održanih utrka sezone: "Vodstvo momčadi je danas upoznato da je izvjestan netko naš bio predmetom službene istrage Ferrarija. Krajem travnja navodno je osobno preuzeo paket od uposlenika protivničke momčadi i dok se ne dovrši istraga u kojoj ćemo istražiteljima pružiti potpuni uvid stopostotnom suradnjom, osoba u pitanju je udaljena s dužnosti."

Što se Stepneyja tiče, Englez namjerava put Italije kasnije ovog tjedna gdje će sazvati konferenciju na kojoj se nada uvjeriti javnost u nedužnost te još važnije oprati se pred predstavnicima Honde s kojima je u završnim pregovorima za preuzimanje tehničkog odjela momčadi iz Brackleyja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!