Ostali sportovi

Petacchi propušta Tour

Maja Giljanović • četvrtak, 05.07.2007.

Vrhunski talijanski biciklist Alessandro Petacchi najnoviji je u (pre)dugačkom nizu uhvaćenih na djelu te kažnjenih manipulanata nedozvoljenim kemijskim sredstvima...

33-godišnji sprinter Milrama će na preporuku tužiteljstva CONI-ja (Talijanskog olimpijskog odbora) odraditi godinu dana prisilnog odmora nakon što mu je u krvi pronađen salbutamol: dozvoljena količina lijeka je 1000 nanograma dok je Petacchiju nakon uspona na Pinerolo krajem svibnja tijekom Gira pronađeno 1320. Uvjeren u nedužnost Petacchi ustraje u tvrdnjama da mu je salbutamol liječnički propisan u borbi protiv astme te da je prekomjerna količina nevin previd. Tužilac je dijelom prihvatio sportaševo opravdanje zatraživši jednogodišnju umjesto maksimalne kazne od dvije godine suspenzije.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Milram je, pak, potvrdio da će se povesti za etičkim kodeksom ProToura pa je jednom od favorita nadolazećeg Tour de Francea (starta u subotu prologom u Londonu) otpao nastup, a njegovo će mjesto u momčadi popuniti Ukrajinac Andrij Grivko.

Talijane je inače u posljednje vrijeme zaista krenulo; pobjednik Gira Danilo di Luca ima zakazano saslušanje pred CONI-jem vezano za incidente otprije tri godine dok je lanjski pobjednik Ivan Basso prošlog mjeseca suspendiran na dvije godine zbog upletenosti u tzv. "operaciju Puerto".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!