Ostali sportovi

Čudesan sprint Robbie McEwena

Maja Giljanović • nedjelja, 08.07.2007.

Praktički nemoguće pošlo je za rukom australskom majstoru sprinta Robbie McEwneu koji je nakon pada 24 kilometara prije cilja nevjerojatnom završnicom stigao do svoje 12. etapne pobjede na Tour de Franceu...

35-godišnjak je po prolasku ciljnom ravninom 204 kilometara dugačke etape od Londona do Canterburyja izjavio: "Nisam mogao vjerovati da sam tolika pegula te da ću se polomiti na samom početku utrke, ali na koncu su me baš sav taj bijes i frustracija doveli do pobjede".

Srećom čini se da je prvi Australac u povijesti (2002.) vlasnik zelene majice namijenjene najboljem sprinteru tijekom tri tjedna mukotrpnog rada (maillot vert je inače osvajio još dvaput) prošao bez ozbiljnije ozljede iako je napomenuo da će "šampanjcem morati nazdraviti lijevom rukom".

U grupnom je finišu inače drugo mjesto pripalo Norvežaninu Thoru Hushovdu dok je na treću poziciju stigao Belgijanac Tom Boonen. U ukupnom je poretku prednost osiguranu uvjerljivom pobjedom u prologu 22. mjestom u vremenu pobjednika zadržao Švicarac Fabian Cancellara.

Večeras se karavana vlakom kroz Kanal seli na Kontinent, a sutra se vozi 168.5 kilometara duga etapa od Dunkerquea na sjeveru Francuske do belgijskog Genta u kojoj će se Boonen pokušati potpomognut snažnim vjetrom sa Sjevernog mora domoći pobjede pred svojim Flandrijcima.

Rezultati:
1.McEwen (Australija, Predictor Lotto) 4:39.01
2.Hushovd (Norveška, Credit Agricole) 0.00
3.Boonen (Belgija, Quickstep) 0.00

Poredak:
1.Cancellara (Švicarska, CSC) 4:47.51
2.Kloeden (Njemačka, Astana) +0.13
3.Millar (Velika Britanija, Saunier Duval) +0.21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!