Ostali sportovi

Cancellara siguran na vrhu

Maja Giljanović • srijeda, 11.07.2007.

Pobjednik pete etape Toura, duge 193 kilometara između Villers-Cotteretsa i Joignyja, je Norvežanin Thor Hushovd, dok je mirno odvoženom utrkom i plasmanom u gornji dom u vremenu pobjednika Fabian Cancellara zadržao vodstvo u ukupnom poretku...

29-godišnji je Norvežanin pobijedio u prvom redu grčeve koji su se javili u trbušnim mišićima na otprilike polovici etape unatoč kojima je uspješno aspolvirao prva četiri uspona (blažeg intenziteta na 23., 62., 144. i 148. kilometru) te u drugom, grupnom sprintu slavio ispred drugoplasiranog Južnoafrikanca Robbieja Huntera te Španjolca Oscara Gomeza.

Nakon utrke, 2005. osvajač maillot verta namijenjene najboljem sprinteru odao je dužno poštovanje momčadskom kolegi Julianu Deanu koji ga je usmjerio ka pobjedi u posljednjih 350 metara: "Nema mu ravnog kad treba otpočeti s bijegom; mog slavlja bez njega ne bi bilo", pohvalio je Hushovd Australca.

Vezane vijesti

Petom je etapnom pobjedom na Touru Hushovd inače poskočio u plasmanu na ljestvici vodećih. Nijemca Andreasa Klödena je potisnuo na treće mjesto dok je s postolja skliznuo Britanac David Millar.

Ni današnji dan nije prošao bez padova; nakon što je jutros Caisse d'Epargne ostao na osmorici vozača nakon loma ključne kosti Xaviera Zandija, srećom je bezopasnije izgledao pad Remyja di Gregorija koji se na koncu s ozlijeđenim ramenom domogao cilja (doduše s osmominutnim zaostatkom za vremenom pobjednika).

Sutrašnja peta etapa duga 182.5 kilometara vozi se od Chablisa do Autuna, a sastoji se od tri sprinta te osam (malo pomalo sve zahtjevnijih) uspona.

Rezultati:
1. Hushovd (Norveška, Credit Agricole) 4:37.47
2. Hunter (Južnoafrička Republika, Barloworld) 0.00
3. Gomez (Španjolska, Rabobank) 0.00.

Poredak:
1. Cancellara (Švicarska, CSC) 19:49.55
2. Hushovd (Norveška, Credit Agricole) +0.29
3. Klöden (Njemačka, Astana) +0.33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!