Ostali sportovi

Red Bull Air Race se vinuo u nove visine

Sportnet • srijeda, 11.07.2007.

Prekrasno zimsko turističko odredište u planinama Interlaken u Švicarskoj bit će peta stanica Svjetske serije Red Bull Air Race 14. i 15. srpnja, a odvijat će se naspram pozadine poznata tri planinska vrha - Eiger, Mönch i Jungfrau. Najtalentiraniji svjetski piloti će se utrkivati pri brzinama od 400 kmh, i pri silama od 10G dok se suočavaju s izazovnom nebeskom stazom s preprekama...

Amerikanac Mike Mangold, svjetski prvak Red Bull Air Racea 2005, prvu je sezonsku pobjedu odnio prošli mjesec u Istanbulu u Turskoj, no Britanac Paul Bonhomme je taj koji trenutno vodi u ukupnom poretku s 20 bodova dok ga Mangold slijedi sa samo jednim bodom manje. Preko milijun gledatelja skupilo se na obalama estuarija Zlatni rog kako bi gledali Mangoldovu utrku prema pobjedi.

Nakon prometnog neba u Istanbulu i mirnog krajolika švicarskih Alpa, Interlaken će biti potpuno drugačije okruženje za sljedeću utrku. Sada će se piloti otputiti u unutrašnjost na veće visine gdje će se utrkivati nad zemljom umjesto nad morem. Piloti se vesele natjecanju koje će se po prvi put održati u Švicarskoj, novom odredištu na kalendaru Svjetske serije Red Bull Air Race.

Slika 1 od 2.

"Krajolik oko Interlakena je prekrasan. Utrkivat ćemo se između jezera Thunersee i Brienzersee sa spektakularnim planinama u pozadini", rekao je britanski pilot Nigel Lamb.

Tijekom Air Race vikenda, gledatelji se također mogu veseliti što će vidjeti let poznatog Breitling Super Constellationa i letenje u formaciji u izvedbi Breitling Jet Teama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!