Ostali sportovi

Pozzato sprintom do pete etape

Maja Giljanović • četvrtak, 12.07.2007.

25-godišnji Talijan Pippo Pozzato nakon tri je godine upisao svoj drugi etapni trijumf na 182.5 kilometara dugačkoj dionici kroz Burgundiju od Chablisa do Autuna...

Liquigasovac je za četvrt dužine kola u grupnom finišu nadmašio drugoplasiranog Španjolca Oscara Gomeza, dok je sunarodnjak mu Daniele Bennati ciljem prošao kao treći. Etapu je, inače, obilježio pad jednog og glavnih favorita za ukupnu pobjedu, Kazahstanca Aleksandra Vinoukourova, koji je nakon nezgode na silasku s Haut Folina 25 kilometara prije cilja upisao gotovo minutu i pol zakašnjenja za vodećima.

Da mu Francuska odgovara pokazao je ranije u veljači osvajanjem Tour de Haut Vara, a najbrže svladavši današnjih osam uspona i tri sprinta Pozzato je ujedno dohvatio i mjesto na postolju u ukupnom poretku; trenutno drži treću poziciju iza Nijemca Andreasa Klödena te i dalje u žutoj majici vodećeg Švicarca Fabiana Cancellare.

Vezane vijesti

Šesta 199.5 kilometara dugačka etapa napreduje dalje prema jugu: starta u Semur-en-Auxoisu te nakon dva uspona četvrte kategorije završava u Bourg-en-Brasseu i kratak je oproštaj od sprinterima naklonjene konfiguracije terena.

Rezultati:
1. Pozzato (Italija, Liquigas) 4:39.01
2. Gomez (Španjolska, Rabobank) 0.00
3. Bennati (Italija, Lampre) 0.00.

Poredak:
1. Cancellara (Švicarska, CSC) 24:28.56
2. Klöden (Njemačka, Astana) +0.33
3. Pozzato (Italija, Liquigas) +0.35.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!