Ostali sportovi

Drugi dan SP-a prošao bez odličja

Maja Giljanović • četvrtak, 12.07.2007.

Nakon dva srebra prvog dana Svjetskog mlađejuniorskog prvenstva u Ostravi porasli su apetiti tako da danas donosimo vijesti o "samo" tri nastupa u finalima troskoka odnosno koplja...

Jučerašnjim plasmanima među najboljih trinaest troskokašica ugodno su iznenadile Mirjana Gagić i Marija Gredelj. 17-godišnjakinja Gagić je u Zenici početkom lipnja postavila osobni rekord (12.37), a dobru je formu potvrdila skočivši u kvalifikacijama 12.22 što joj je dostajalo za deveto mjesto te prolaz dalje po rezultatu jednako kao i godinu dana mlađoj Gredelj koja je upravo u Češkoj postigla svoj novi rekord troskokom dugim 12.16 metara.

U finalu je, pak, Gagić s 12.31 iz treće serije osvojila 11. mjesto (u prvoj je skočila 24 centimetra kraće dok je u drugoj prestupila), a Gredelj je nakon 11.43 u prvoj te prijestupa u drugoj seriji s 12.05 osvojila 13. (posljednje) mjesto. Svjetsko je zlato inače pripalo Kubanki Dailenis Alcantari zahvaljujući 13.63 metara postavljenima u trećoj seriji.

U posljednjoj disciplini dana podbacio je, međutim, Stipe Žunić. Zadranin je finale koplja izborio hicem od 71.94 metara što je bilo dovoljno za peto mjesto kvalifikacija dok je u finalu 700 grama teško koplje hitnuo do 70.25 još u prvoj seriji. Uslijedila su dva hica preko 67 te uz jedan prijestup dva preko 68, ali dalje jednostavno nije išlo; šteta jer u svibnju u Splitu postavljen osobni rekord (73.91) donio bi barem četvrto mjesto. Svjetski je prvak, pak, s vodećim ovosezonskim hicem na 79.71 metar u trećoj seriji postao Pitkaemaekijev nasljednik, Finac Tuomas Laaksonen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!