Tenis

Debitantica otvara na Firulama

Maja Giljanović • petak, 13.07.2007.

Na ždrijebu održanom u hotelu Le Meridien Lav pokraj Splita odlučeno je da će sutrašnji dvoboj Hrvatske i Tajvana u kvalifikacijama za ostanak u Svjetskoj skupini II otvoriti Nika Ožegović te Yung-Jan Chan...

Mario Ančić je prvo izvukao ime renkingom vodeće gostujuće igračice: Chan je trenutno 61. na svijetu što je automatski značilo da prvi susret s početkom u 16 sati igra debitantica u hrvatskoj reprezentaciji, 22-godišnja Zagrepčanka. Potom, pak, slijedi okršaj Jelene Kostanić-Tošić protiv 112. na WTA ljestvici Su-Wei Hsieh.

U nedjelju sat vremena ranije će se zamijeniti uloge, a nakon pojedinačnih dvoboja na programu je lako moguće odlučujuć dvoboj parova: izbornik Goran Prpić Splićanki je odlučio priključiti 23-godišnju Anu Vrljić, a bit će izuzetno teško protiv 10. odnosno 11. igračice u konkurenciji parova, Chan i Chije-Jung Chuang.

Vezane vijesti

Nije vjerojatno, ali nastup bi mogla ubilježiti i mlađahna Petra Martić; 16-godišnjakinja iz obližnjih Duća će na teren ukoliko prva tri meča razriješe pitanje pobjednice.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivor Krapac

Prpić je, inače, više nego oprezan: "Tajvanke nam pričinjavaju istinsku nepoznanicu. Sletjele su kasno sinoć i nisu si ostavile previše vremena za aklimatizaciju vremenskim uvjetima te zemljanim terenima. Očigledno je da pucaju od samopouzdanja pa priznajem da s određenim strahom ulazimo u dvoboj."

Upitan, pak, o šansama Nike u premijeri u hrvatskom dresu, izbornik je naglasio da "igra u odličnoj formi" i s obzirom da nema što izgubiti nada se da će "pustiti ruku i pružiti ono najbolje što ima."

Upravo nam je Ožegović, čini se, ključ ka ukupnoj pobjedi jer nažalost forma Kostanić-Tošić nimalo ne ulijeva povjerenje u pozitivan ishod. Ipak domaći teren i nadamo se ispunjene tribine na njenim Firulama možda će poslužiti kao svojevrsna prekretnica te inspirirati 26-godišnju 90. igračicu svijeta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!