Ostali sportovi

Boonen poslije dvije godine

Maja Giljanović • petak, 13.07.2007.

Svjetski prvak iz 2005. godine Tom Boonen je na šestoj 199.5 kilometara dugoj dionici između Semur en Auxoisa i Bourg en Bressea upisao prvu ovogodišnju te petu ukupno (prvu nakon 2005. godine) etapnu pobjedu na Tour de Franceu...

26-godišnji je Belgijac u grupnom sprintu uvjerljivo za cijelu dužinu bicikla slavio ispred drugoplasiranog Španjolca Oscara Gomeza i 37-godišnje legende iz Njemačke Erika Zabela. Etapu je, inače, obilježio bijeg Britanca Bradleyja Wigginsa niti dva kilometra nakon starta, a peloton ga je na koncu nakon samotne vožnje i u jednom trenutku 17 minuta prednosti progutao niti sedam km od cilja.

Jučerašnjim padovima dobro natučeni Kazahstanac Vinokurov te Nijemac Andreas Klöden (Astanini vozači su nakon višesatne liječničke intervencije na koljenu odnosno trtici dobili zeleno svjetlo za nastavak Toura) rezervirano su se držali začelja, ali su ciljem uspjeli proći u vremenu pobjednika.

Vezane vijesti

Maillot jaune je još uvijek u posjedu Švicarca Fabiana Cancellare od koje će se, međutim, po svemu sudeći vrlo skoro oprostiti; sutra počinje uspon na Alpe, a 197.5 kilometara dugačka etapa između Bourg en Bressea i Le Grand Bornanda uključuje četiri uspona: jedan četvrte, tri treće te jedan, ali vrijedan 16-kilometarski prve kategorije na La Colombiere.

Rezultati:
1. Boonen (Belgija, Quickstep) 5:20.59
2. Gomez (Španjolska, Rabobank) 0.00
3. Zabel (Njemačka, Milram) 0.00.

Poredak:
1. Cancellara (Švicarska, CSC) 29:49.55
2. Klöden (Njemačka, Astana) +0.33
3. Pozzato (Italija, Liquigas) +0.35.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!