Ostali sportovi

Pitkamaki kopljem pogodio francuskog daljaša

Maja Giljanović • petak, 13.07.2007.

Televizijska postaja TV4, međutim, javlja da su ozljede Salima Sdirija zbog kojih je brončani s Europskog prvenstva kolima hitne pomoći ekspresno prebačen u rimsku bolnicu, srećom, lakše prirode...

Francuza alžirskog porijekla je, naime, pred sam kraj daljaškog dijela natjecanja na rimskom mitingu pogodilo pogrešno izbačeno koplje jednog od pretendenata na podjelu milijunskog jack pota, Tera Pitkamakija. Koplje srebrnog iz Goteborga odletjelo je daleko izvan segmenta te se nesretnom Sdiriju zabio u rebra. Nije izgledalo nimalo ugodno, oko daljaša se sjatila cijela svita bolničara, ali po posljednjim informacijama izvan je životne opasnosti.

Od ostalih rezultata postignutih na trećem mitingu Zlatne lige vrijedi prvenstveno izdvojiti pobjede trojke (od njih četvero) koja ostaje u igri da se pobjedama i na sljedeća tri mitinga (Zurich, Bruxelles, Berlin) te nastupom na finišu sezone (Stuttgart) izbore za podjelu zlata: Michelle Perry, Sanya Richards i Jelena Isinbajeva.

Prva je Amerikanka na 100 metara s preponama deklasirala konkurenciju istrčavši vodeće ovosezonsko vrijeme (12.44), druga je svu svoju pozornost nakon debakla na US trialsima na kojima je promašila put u Osaku u svojoj udarnoj disciplini (putuje na SP za utjehu na 200 metara) usmjerila na jack pot te je s vremenom 49.77 bila jednako uvjerljiva na 400 metara, a Ruskinja je, izlišno je i spominjati, ponovno bila praktički bez konkurencije. Večeras je slavila preskočivši s motkom 4.90 metara, a oprobala se i na 5.02 - novom svjetskom rekordu; 10 000$, međutim, u džep će staviti nekom drugom prigodom.

Jedini koji se u Italiji oprostio od daljnje utrke upravo je u nastavku natjecanja bizarnom nesrećom potpuno dekoncentrirani Pitkamaki; koplje je inače hicem na 88.36 metara osvojio Norvežanin Andreas Thorkildsen.

Rim je svojim pravim povratkom (u Lausannei prije tri dana je trčao štafetu) počastio svjetski rekorder Asafa Powell. U prvoj utrci nakon oporavka od ozljede prepona na prvenstvu Jamajke, Powell je najbolji rezultat istrčan ove sezone na svijetu spustio na okruglo 9.90 sekundi. U ženskoj je kokurenciji, po šesti put ove sezone slavila Torri Edwards, svjetska prvakinja 2003. i glavna konkurentica za ponovno kićenje laskavim naslovom u Japanu.

Dugoprugaške su, pak, discipline pretrpjele snažan udarac izostankom vodećih Etiopljana koji su se povukli u osamu spremajući se za kraj kolovoza i SP, a još izdvajamo na opće oduševljenje publike pobjedu u dalju Andrewa Howea koji je u posljednjoj šestoj seriji slavio skokom od 8.12 metara.

Već u nedjelju slijedi miting u engleskom Sheffieldu dok će se, pak, Blanka Vlašić na zaletištu ponovno naći 21. ovog mjeseca na GP-u u Madridu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!