Vodeni sportovi

Svi veslači u polufinalima Luzerna

Hrvoje Vuković • subota, 14.07.2007.

Prvi dan regate Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu prošao je bez hrvatskih "žrtava". Naime, sve četiri posade koje se natječu u Švicarskoj izborile su polufinala u svojim disciplinama, neki direktno, a neki kroz repasaž...

Jedini koji su u polufinale od "naših" ušli bez dodatne utrke bili su braća Siniša i Nikša Skelin koji su u disciplini dvojac bez kormilara slavili u svojoj kvalifikacijskoj utrci s vremenom 6:37.49. Osmerac s kormilarom u sastavu Vujević, Boraska, Marić. M. Begović, B. Begović, Stojčević, Lovrić, Brec i kormilar Petriško zauzeo je četvrto mjesto u kvalifikacijama (5:56.31), da bi potom u repasažu s drugim vremenom (5:44,93) osigurao polufinalnu utrku.

Mirna Rajle Brođanac bila je treća u kvalifikacijskoj utrci (8:03.85), a polufinale je osigurala pobjedom u repasažu s vremenom 7:59.22. Naši posljednji predstavnici, dvojac na pariće u sastavu Mario Vekić i Ante Kušurin nakon petog mjesta u kvalifikacijama uspjeli su odveslati u repasažu do druge pozicije i s rezultatom (6:27.74) izboriti mjesto u polufinalu. Sve polufinalne utrke na rasporedu su u subotu, a finalne u nedjelju, što će ujedno biti i posljednji pravi ispiti prije Svjetskog prvenstva u Muenchenu koje počinje 26.8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!