Ostali sportovi

Rasmussenu Tignes i maillot jaune

Maja Giljanović • nedjelja, 15.07.2007.

Pobjedom u osmoj etapi koja se u dužini od 165 kilometara vozila između Le Grand Bornanda i Tignesa, 33-godišnji je Michael Rasmussen ujedno preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku ovogodišnjeg Tour de Francea...

Rabobankov je vozač napao odbjegli dvojac Colom/Arroyo nekih 18 kilometara do cilja i osvojenim 2068 metara visokim vrhom Tignes nakon tri uspona prve kategorije došao do svoje treće etapne pobjede najteže biciklističke utrke svijeta. Drugo je mjesto pripalo Ibanu Mayu, a španjolski je double na postolju upotpunio Alejandro Valverde.

Linus Gerdemann je osvojenim 20. mjestom s pet minuta zaostatka prepustio Dancu (vodećem u poretku penjača) prestižnu žutu majicu (zadržao je, međutim, bijelu namijenjenu najboljem mladom vozaču) dok je na treću poziciju izbio Saunierov Mayo ponovno ispred sunarodnjaka Valverdea u Caisse d'Epargneu.

Vezane vijesti

Nakon devet dana i pređenih 1553.4 kilometara engleskim, belgijskim i francuskim putevima, sutra je na rasporedu itekako zasluženi dan odmora nakon kojeg se u utorak vozi deveta, 159.5 kilometara duga etapa od čuvenog Val d'Iserea do Briancona.

Posljednje vijesti iz Francuske, nažalost, govore o tragičnom incidentu; na putu prema hotelu T-Mobileov Patrik Sinkewitz naletio je na 78-godišnjeg gledatelja koji je helikopterom s teškim ozljedama prebačen u bolnicu u Chamberyju gdje trenutno leži u komatoznom stanju.

26-godišnji Nijemac je također hospitaliziran u Grenobleu s ozljedama lica i po svemu sudeći neće biti u stanju nastaviti utrku. Nastup na ovogodišnjem Touru okončao je, inače, i Australac Stuart O'Grady, kojem je nakon teškog pada ustanovljeno čak osam polomljenih kostiju.

Rezultati:
1. Rasmussen (Danska, Rabobank) 4:49.40
2. Mayo (Španjolska, Saunier Duval) +2.47
3. Valverde (Španjolska, Caisse d´Epargne) +3.12.

Poredak:
1. Rasmussen (Danska, Rabobank) 35:37.42
2. Gerdemann (Njemačka, T-Mobile) +0.48
3. Mayo (Španjolska, Saunier Duval) +2.39.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!