Ostali sportovi

Francuska razbila Srbiju, Španjolska lako s Bugarskom

Filip Galić • ponedjeljak, 16.07.2007.

Prvog dana Europskog softball prvenstva za žene nismo vidjeli niti jedno veliko iznenađenje. Iznenadjujućih rezultata je, pak, bilo. Francuska je (pre)lagano slomila otpor Srpkinjama, a Belgija i Ukrajina su odigrali svih sedam izmjena u kojem je Belgija ipak slavila.

U skupini A, uz Hrvatsku i Dansku, igrale su međusobno momčadi Mađarske i Austrije te Španjolske i Bugarske. Mađarska i Švicarska imale su priliku prve izaći na teren, u prvoj službenoj utakmici Europskog prvenstva. Švicarska u prvom napadu osvaja bod optrčavanjem Franziske Stiemen preko greške mađarske obrane. Mađarska nije uspjela uzvratiti pravom mjerom, najviše zahvaljujući odličnim bacačicama Švicarske, Kelsey Mack i Corine Casparis. U sljedećem napadu Švicarska uzima drugi bod preko Magall Lapiere. Nakon kraćeg zatišja, u četvrtoj izmjeni Švicarska osvaja tri boda krasnim udarcem za dvije baze od Jessice Mack što je vidno uništilo Mađarice koje su u sljedećoj obrani popile dodatnih pet bodova i tako omogućile Švicarskoj lakšu uvodnu pobjedu od očekivanog.

Španjolska je također rješila pitanje pobjednika u pet izmjena. Bugarska je nakon prve izmjene vodila 1:0, no to je bilo sve što su uspjeli napraviti jer su se Španjolke razbudile te malo-pomalo u svakom napadu skupljale bodove, najviše zahvaljujući katastrofalnim pokušajima izbacivanja prilikom krađa gdje su Španjolke skupljale bodove, došavši tako do 11:1.

U skupini B Francuskinje su deklasirale pomlađenu momčad Srbije u najkraćoj utakmici dana, koja je trajala svega tri izmjene. U prvom napadu, Francuska radi ogromnih 25 bodova, dok Srbija je imala tri strike outa, zahvaljujući bacačici Celine Lassaigne. U napadu su briljirale Isabelle Leboeuf sa dva udarca zaslugom kojih su ostvarena tri boda, a Marie de Riols je sa svoja tri udarca omogućila osvajanje čak četiri boda. Jedina u redovima Srbije koja je uspjela ostvariti udarac na utakmici bila je Marina Gluhak no on nije mnogo značio za njenu momčad.

Belgija i Ukrajina su igrale najdulji susret po paklenoj vrućini koja je zahvatila Jarun u rano poslijepodne. Ukrajina je vodila nakon prve izmjene 1:0 bodom koji je osvojila Yuliya Maltseva na udarac za dvije baze Galyne Noskove. Nakon toga belgijska obrana počinje funkcionirati, makar je njihova bacačica, Vera van de Ven imala samo dva strike outa na čitavoj utakmici. Međutim, ukrajinske udaračice nisu imale svoj dan, gotovo svaki kontakt sa lopticom je bila visoka lopta koju su Belgijke hvatale bez prevelike muke. Belgija je pak, spojila tri napada u kojima je ostvarila po dva boda i prednost 6:1 čuvala do kraja. U napadu Belgije najviše se iskazala Kelly de Lannoy sa dva udarca od kojih je jedan pretvoren u bod te osvojivši sama jedan bod.

Izrael je u posljednjoj utakmici porazio Sloveniju sa 7:0.

Skupina A:
Mađarska - Švicarska 0:10
Španjolska - Bugarska 11:1
Hrvatska - Danska 10:1
Skupina B:
Francuska - Srbija 30:0
Belgija - Ukrajina 6:1
Izrael - Slovenija 7:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!