Tenis

Davenport razmišlja o povratku

Maja Giljanović • srijeda, 18.07.2007.

Nekadašnji svjetski broj jedan i višestruka osvajačica Grand Slam naslova Lindsay Davenport priznala je da sve učestalije razmišlja o povratku na tour niti godinu dana nakon službene mirovine...

2006. novopečena mladenka i očekujuća majka Davenport se oprostila smatrajući da podizanje obitelji i vrhunski tenis ne idu ruku pod ruku", ali je sinoć po hrvatskom vremenu u telekonferenciji priznala da joj bijeli sport itekako nedostaje.

"Oporavak" (nakon carskog reza sinčića prije šest tjedana, op.p.) "teče sjajno i nagnao me da promislim jesu li moji igrački dani uistinu prošlost. Trenutno se lomim između odlaska na trening i ostanka kod kuće, ali buba je ubačena i odluku ću donijeti veoma brzo", izjavila je osvajačica zlatnog olimpijskog odličja s Igara u Atlanti 1996. godine.

31-godišnjakinja bi u slučaju povratka postala tek druga majka među sve mlađim curecima; pridružila bi se trenutno jedinoj 27-godišnjoj Sybille Bammer. S obzirom, pak, da je Amerikanka, osvajačica 54 naslova među kojima U.S.Open (1998.), Wimbledon (1999.) i Australian Open (2000.) pristala sljedećeg tjedna odigrati ekshibicijski turnir u Sacramentu, do sljedeće sezone bi po svemu sudeći mogla "pronaći zlatnu sredinu" i vratiti se u društvo kojem nesumnjivo još uvijek pripada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!