Ostali sportovi

Švicarska i Mađarska pale pod Hrvaticama

Filip Galić • četvrtak, 19.07.2007.

Jučer po paklenom vremenu, hrvatska ženska softball reprezentacija je igrala čak dvije utakmice u malom razmaku. Protivnice su bile do onda neporažena Švicarska i Mađarska. No, kako se prvenstva dobivaju na utakmicama u kojima ste favorit, Hrvatska je tako opravdala ambicije da želi sam vrh.

Prvu utakmicu naše su igrale protiv Švicarske. Jedna od naših najboljih igračica na čitavom turniru, Mirna Ogorelec fantastično je odbacala i Švicarke nisu imale previše šansi na udaranju. Ono što su i uspjele udariti, naša obrana je kupila bez većih poteškoća. Opet ne najopasnija bila Kelsey Mack sa dva udarca. Naše su u napadu bile kudikamo efikasnije, a u pamćenju će ostati udarac za čak tri baze Matee Panić. Kraj takve igre Švicarska nije imala šanse te su na kraju definitivno pukle primivši četiri boda u zadnjoj obrani, što je bilo dovoljno za pobjedu Hrvatske od 10:2.

U drugoj utakmici, trener reprezentacije Tomislav Rebrović je poslao momčad sastavljenu od igračica koje nisu imale previše prilika u prve tri utakmice. One su uzvratile laganom pobjedom od 16:1 protiv neuvjerljivih Mađarica. Za nas je počela bacati Ivana Pemper i svoj posao odradila odlično, ne dozvoljavajući Mađaricama da niti jednom ne uspiju probiti infield. U napadu su se zato naše razmahale, sa Mateom Panić koja je opet imala udarac za tri baze, a uz nju se iskazala i Maja Fertalić na čije smo udarce osvojili čak tri boda.

Danas Hrvatska igra ključnu utakmicu za ulazak u play-off protiv Bugarske i 12:00. Iako smo i ovdje favoriti, podcjenjivanje je strogo zabranjeno. Bugarska se sa dvije jučerašnje pobjede vratila u život i prepuna motiva očekuje svoj dio kolača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!