Ostali sportovi

Grgić s trećim vremenom u finale EJP-a

Maja Giljanović • četvrtak, 19.07.2007.

Nakon netom okončanih Svjetskog mlađejuniorskog prvenstva odnosno Europskog prvenstva do 23 godine, nizozemski Hengelo domaćin je Europskog juniorskog prvenstva, a nove odlične rezultate okruglo 10 hrvatskih predstavnika najavio je prvi dan natjecanja...

Prvog dana 19. izdanja EP-a koje je inače ugostilo preko 1000 atletičara iz 49 država i pridruženih članica, nastupili su te se u finale plasirali redom Danijela Grgić, Saša Jambrošić i Mateja Gregurić.

Braniteljica naslova osvojenog prije dvije godine, 18-godišnja je članica Mladosti iz Zagreba pobijedila u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 400 metara s vremenom 53.68. U subotu će joj se u finalu suprotstaviti ruski dvojac Ustalova/Fomina s 11 odnosno osam stotinki bržim vremenima.

Diskaš Međimurja je hicem na 53.83 metara u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojio šesto mjesto, a rezultat postavljen u posljednjoj trećoj seriji ukupno je 12. za proboj u također subotnje finale. Najdalje je inače bacio Ukrajinac Ivan Hrišin (62.27).

Sutra će se, pak, u finalu kugle naći članica Dinamo Zrinjevca koja je izbačajem na 14.77 metara u trećoj seriji osvojila četvrto mjesto svoje skupine te osmo ukupno (glavna favoritkinja je s 16.46 Nizozemka Melissa Boekelman).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!