Ostali sportovi

Hrvatska s Francuskom za finale

Filip Galić • petak, 20.07.2007.

Paklena vrućina koja je zatekla Zagreb ovih dana je dovela u ozbiljnu opasnost mnoge igračice koje se natječu na Europskom softball prvenstvu. Raspored je tako htio da momčadi koji se bore za sam vrh u pravilu moraju igrati po dvije utakmice dnevno. Među 'žrtvama' takvog sustava je i reprezentacija Hrvatske.

Jučer je Hrvatska po takvom vremenu odigrala dvije utakmice, jedna važnija od druge. Prvo smo porazili Bugarsku sa 2:0, utakmica koja je odlučivala o našoj sudbini idemo li u play-off, dok je druga protiv Izraela (koji je prethodno u produžetku porazio Belgiju 4:1) na jedvite jade porazili sa 4:3. To je značilo da ostajemo u igri za veliko finale. Današnje utakmice su donosile razne scenarije.

Kako su u dodatnu skupinu play-offa ušle Španjolska, Izrael, Hrvatska i Francuska, Hrvatska je u današnji dan ušla sa pobjedom nad Izraelom i porazom od Španjolske (prenesen iz prve skupine). Za veliko finale je danas trebalo dobiti Francusku u podne te pobjednika susreta Španjolska - Izrael. Poraz od Francuskinja je nosio duži put - susret sa gubitnikom iz prije spomenutog susreta te sutra utakmicu protiv gubitnika kasnijeg okršaja. Tko god je radio ovakav sustav natjecanja mora razmisliti ponovno jer je sustav kudikamo kompliciraniji čak i od onog sa Svjetskog prvenstva u rukometu ove godine.

Prvu utakmicu Hrvatska je dobro otvorila, prva povela 1:0, no Francuskinje uzvraćaju ubrzo sa tri boda, od kojih su dva došla na pogrešku Tee Pejnović u desnom vanjskom. Hrvatska se ipak budi i u jednom napadu odlične udarce imaju Mirna Ogorelec, Bruna Devald i Marina Fertalić i opet dolazimo na 3:3. Nažalost, dekoncentracija čitave obrane u sljedećoj izmjeni donosi Francuskinjama jedan bod koji će se pokazati konačnim. Hrvatskoj je i sreća malo okrenula leđa kada je na jednu vani, u situaciji sa trećom i drugom punom bazom, Saša Havelka udarila loptu koju Marie de Riols hvata u zraku i hvata Ogorelec van baze i tako radi double play. Poraz je značio da će Hrvatska igrati protiv Izraela popodnevni susret.

Hrvatska je protiv Izraela krenula jako agresivno i već u drugom napadu osvajamo dva boda, prvi kojeg osvaja Iva Pandžić na udarac Mirne Ogorelec, jedne od naših najboljih igračica ovog turnira. Drugi osvaja upravo ona, u situaciji kada su bile pune baze, a na udaranju je Kristina Kuèko prošetana, davajući Hrvatskoj automatski novi bod. Do kraja bodova nije bilo, najviše zahvaljujući našoj obrani i sjajnoj i neumornoj Mirni.

Hrvatska sutra tako igra presudnu utakmicu protiv Francuske. Ulazak u finale znači ostvarenje cilja, plasman u A skupinu ESF-a stoga dođite, podržite naše igračice u ostvarenju povijesnog uspjeha hrvatskog softballa, sutra u podne na Jarunu.

Hrvatska - Francuska 3:4 (0:0, 1:1, 0:0, 0:3, 3:0, 0:1, 0:0)
Hrvatska - Izrael 2:0 (0:0, 2:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!