Košarka

Domaćin prejak na startu kadetskog EP-a

Branimir Korać • petak, 20.07.2007.

Hrvatska reprezentacija do 16 godina poražena je u prvom susretu na Europskom prvenstvu u Grčkoj. Na startu turnira Vanjkovi izabranici igrali su protiv domaćina koji su na kraju bili uspješniji sa 79:66...

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija upisala je startni poraz na Europskom prvenstvu. Ništa neočekivano, domaćin Grčka jedan je od favorita za naslov,te je na kraju ipak uspjela slaviti 79:66 u susretu u kojem je Hrvatska bila u igri prvo poluvrijeme, no u drugom je uslijedio kobni pad.

Na poluvremenu je bilo 35:35, a Hrvatska je u završnici prvog dijela u dva navrata imala plus pet koje nije iskoristila. Od 23. minute počinje se rasplitati situacija. Karathanasis, Spanos i Angelopoulos rade seriju 8:0 i odvode Grčku na 50:42 ostavivši našu reprezentaciju četiri minute bez poena.

Prostran i Jakoliš vraćaju Hrvatsku u igru i smanjuju na 50:48 i uoči posljednje dionice Grci su tek na tri poena viška (55:52).

Na samom startu posljednje četvrtine Grčka radi seriju 7:0, raspucao se Angelopoulos i razlika je vrlo brzo otišla na plus 15. U samom finišu susreta Grčka je u dva navrata imala i najviših plus 17 te upisala vrijednu startnu pobjedu.

U našem sastavu najbolji su bili Toni Prostran s 22 poena (8/20) te Batur s 14 poena (6/14) i devet skokova. Grčku su predvodili Angelopoulos s 25 poena i pet skokova te Karathanasis s 13 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!