Ostali sportovi

Gust raspored Mateje Gregurić

Maja Giljanović • petak, 20.07.2007.

Drugog dana Europskog juniorskog prvenstva u Nizozemskoj dvije su hrvatske predstavnice izašle na bacališta: Mateja Gregurić u finalima kladiva i kugle te Dorotea Habazin u kladivu...

Obje članice zagrebačkog Dinamo Zrinjevca u kladivu su se plasirale jedna iza druge na šestu odnosno sedmu poziciju. Gregurić se domogla 60.84 metra u petoj seriji (tri su hica bila neispravna) dok joj je vršnjakinja Habazin najdalje, na 60.05 metara bacila u četvrtoj seriji. Nijedna se nažalost nije približila osobnim rekordima; da je Habazin primjerice hitnula na razini 66.35 postavljenih prošlog mjeseca u Osijeku večeras bi slavila zlatnu medalju jer je neprikosnovena svjetska prvakinja, Rumunjka Bianca Perie pobijedila s hicem na 64.35 metara.

U večernjim je, pak, satima Gregurić popravila plasman iz jučerašnjih kvalifikacija kugle. Finale izboreno sa 14.77 odnosno osmim rezultatom kvalifikacija, nadmašila je te s 15.13 metara postavljenih u petoj seriji na koncu osvojila šesto mjesto. Zlatom se inače okitila prva favoritkinja, Nizozemka Melissa Boekelman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!