Ostali sportovi

Lisenko također pozitivna

Maja Giljanović • subota, 21.07.2007.

Svjetska rekorderka u bacanju kladiva Tatjana Lisenko pala je A testu krvi testirane u svibnju te je u očekivanju B nalaza napustila pripreme reprezentacije i po riječima čelnika Ruske anti-doping agencije Nikolaja Durmanova prijeti joj neodlazak na Svjetsko prvenstvo koje 25. kolovoza starta u Osaki...

23-godišnjakinji je uzorak krvi uzet u Moskvi početkom svibnja, a krajem istog mjeseca Ruskinja je u Sočiju za 87 centimetara poboljšala svjetski rekord također u njezinom vlasništvu. 78.61 metar, međutim, još uvijek čeka na potvrdu IAAF-a.

Ukoliko B nalaz potvrdi prisustvo nedozvoljenih preparata, europskoj prvakinji iz Goteborga prošle godine i brončanoj sa SP-a u Helsinkiju 2005. prijeti dvije godine suspenzije.

S druge strane ako je riječ o, neslužbeno se doznaje, podvrsti antiestrogena - agensu tamoxifenu, štićenica trenera Nikolaja Beloborodova mogla bi proći nekažnjeno jer se on nalazi na WADA-inoj listi supstanci zabranjenih samo atletičarima.

"Šokirani smo rezultatima i na koncu samom objavom A nalaza; sigurni smo, međutim, da će B testiranje uzorka pokazati da se radi o pogrešci", izjavio je trener pobjednice ovogodišnjeg Hanžeka (s novim rekordom mitinga 76.74).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!