Zimski sportovi

Ivica Kostelić zadovoljan odrađenim treninzima u Zermattu

HINA • subota, 21.07.2007.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić danas se vratio sa snježnih priprema u švicarskom Zermattu, gdje je bio od 13. srpnja. "Vremenski uvjeti u Zermattu bili su vrlo dobri i radilo se odlično. Trenirao sam slalom, veleslalom i super-G. Zaista sam zadovoljan odrađenim treninzima u Zermattu i novim Fischerovim skijama.", izjavio je za Hinu Ivica Kostelić, napomenuvši kako je sa zdravljem sve u redu...

Po običaju Ivica odmah kreće na Mljet gdje će se odmarati, ali i pripremati za predstojeću sezonu. Na Mljetu bi Ivica trebao biti do 24. kolovoza, a potom dolazi u Zagreb na desetak dana. Snježnim treninzima na Zermattu vraća se 4. rujna.

Nova sezona Svjetskog kupa počinje 27. listopada u austrijskom Soeldenu, gdje se vozi veleslalom.

"Nastupit ću na otvaranju sezone u Soeldenu, iako u veleslalomu zbog visokih startnih brojeva nemam velikih ambicija. Da bih došao do dobrih startnih pozicija u veleslalomu moram skupiti 400 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prioritet u predstojećoj sezoni su slalom i kombinacija, a nastupit ću i na nekoliko spustova i super-G, koji će mi dobro poslužiti kao priprema za kombinacijske utrke.", rekao je Ivica Kostelić.

U predstojećoj sezoni u kalendaru je pet kombinacijskih utrka. Klasična kombinacija vozi se u Kitzbuehelu, a super-kombinacije će se održati u Beaver Creeku, Wengenu, Chamonixu i Val d Isereu.

Za hrvatske ljubitelje skijanja šlager sezone bit će 15. i 17. veljače 2008. na zagrebačkom Sljemenu gdje skijašice i, po prvi puta skijaši, voze slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!