Košarka

Cirkus u Skopju, Armenija se crveni

Branimir Korać • subota, 21.07.2007.

U B diviziji Europskog prvenstva u košarci za kadete koje se održava u Makedoniji, Bosna i Hercegovina upisala je pobjedu koja ozbiljno konkurira za Guinessovu knjigu rekorda. Armenija je poslužila kao trening partner, ali tek trening partner za rastrčavanje, a BiH je slavila s nevjerojatnih 236:27...

Ne, nije pogreška, BiH u prvom kolu B divizije Europskog pervenstva za kadete svladala je Armeniju s 209 poena viška. Nećemo ulaziti u to gdje su Armenci pogriješili, da li su nešto slabije odigrali obranu ili je igračima BiH dosta toga ulazilo, odlično skautirali protivnika, dobro funkcionirao pressing... Ironiju na stranu, ovakav poraz neće pomoći Armencima u podizanju samopouzdanja i stvaranju košarkaške budućnosti.

Utakmica je otvoreno lijepom serijom reprezentativaca BiH 31:0 uz zanimljive pokušaje Armenaca barem da prevedu loptu preko centra. Prve poene Armenija je ubacila tri i pol minute prije kraja prve četvrtine smanjivši na 31:2. Već do poluvremena bilo je plus 100 poena za BiH.

77 izgubljenih lopti neke momčadi skupe u četiri-pet utakmica, a Armenci su uspjeli ostvariti u svega 40 minuta. BiH je čak 150 poena postigla iz reketa malo nadskakavši Armeniju koja će pokušati u nastavku prvenstva izbjeći koji poraz s više od sto poena viška.

Kod BiH samo jedan igrač nije bio dvoznamenkast dok su Armenci najboljeg čovjeka imali u Hakobjanu koji je ubacio čak deset poena. Hačatrijan je također ostvario zapažen učinak od čak 17 izgubljenih lopti uz impresivan šut s linije slobodnih bacanja 2/10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!