Ostali sportovi

Blanka Vlašić večeras u Madridu

HINA • subota, 21.07.2007.

Najbolja svjetska visašica ove sezone Blanka Vlašić večeras u 20,30 sati nastupa na atletskom Grand Prix mitingu u Madridu. Sjajna serija podigla joj je samopouzdanje na razinu koju je uvijek željela...

"Više nego ikad uživam odlaziti na natjecanja. Mirna sam i sabrana za još jedan ogled. Također, nadam se da ću na preostala četiri mitinga uoči SP u Osaki napraviti još jedan rezultatski pomak.", izjavila je Blanka Vlašić uoči madridskog mitinga.

Na službenoj internetskoj stranici Međunarodne atletske federacije (IAAF) miting u Madridu najavljen je uz veliku fotografiju Blanke Vlašić, za koju se ističe da je po svim parametrima vodeća visašica ove sezone. Ima najbolji skok sezone (204 cm), pobijedila je na osam od devet mitinga, i čak sedam puta je išla preko dva metra.

Blanki će u Madridu najveće suparnice biti Šveđanka Kajsa Bergqvist i Španjolka Ruth Beitia. Prije osam dana Bergqvist je na mitingu Zlatne lige u Rimu bila druga, iza Blanke Vlašić.

Ruth Beitia, čiji je osobni rekord 201 cm, nada se da će pred domaćom publikom po prvi puta ove sezone ići preko dva metra.

Blanki će ovo biti prvi nastup na mitingu u Madridu, gdje je 2004. Južnoafrikanka Hestrie Cloete postavila rekord mitinga preskočivši 200 cm.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!