Ostali sportovi

Europsko zlato Danijele Grgić

Maja Giljanović • subota, 21.07.2007.

19-godišnja članica Mladosti iz Zagreba Danijela Grgić, kompletirala je hattrick zlatnih odličje nakon što je europskom zlatu iz Litve te svjetskom iz Kine prošle godine, na EP-u u Nizozemskoj obranila naslov osvojen prije dvije godine...

Kvalifikacije prije dva dana je Grgić inače okončala s trećim vremenom, rutinski bez forsiranja istrčavši 53.68 jer zbog malog broja prijavljenih nije bilo potrebno trčati polufinalne utrke i nepotrebno trošiti snagu. Svjesna da ishod u Hengelu prelama sezonu, hrvatska je rekorderka (50.78 u Pekingu) u finalu istrčala preko sekundu brže vrijeme -52.45 i svojim ponajboljim ovosezonskim rezultatom nadmašila najopasnije konkurentice, ruski dvojac Ustalova/Fomina na 52.92 odnosno 53.68.

Sutrašnja su finala, pak, izborili Marko Mičuda, Nikola Kišanić te Arna Erega. Varaždinac je u prvoj seriji kladivo hitnuo na 67.89 metara što mu je donijelo četvrto mjesto njegove kvalifikacijske skupine i ukupno sedmi rezultat. S prvim (73.38) će u finale Bjelorus Serhej Cicorin, a Domagoj Njegač, nažalost, nije uspio: 60.31 u prvoj seriji (uz dva neispravna hica) bili su dovoljni za posljednje, 12. mjesto u skupini.

Član Dinamo Zrinjevca je trećim rezultatom kvalifikacija izborio finale kugle: 19.36 u drugoj seriji je premašilo za 36 centimetara zadanu normu dok je marin Premeru hicem u trećoj seriji postavio osmi rezultat skupine (16. ukupno) te mu je za finale umjesto Poljaka Haratika nedostajao 41 centimetar. Najdalje je, pak, bacio Grk Georgios Jeromarkakis (19.77).

Riječanka koja za tri dana slavi 19. rođendan poklonila si je sutra finale na 100 metara s preponama: 13.77 sekundi (kao i Francuskinje Hamelin) dostajalo je za treće vrijeme njene skupine te je od 20 prijavljenih izborila plasman među najbržih osam juniorskih preponašica Europe (prvo je vrijeme 13.46 inače istrčala Francuskinja Denis).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!