Ostali sportovi

Dobri stari Vino

Maja Giljanović • subota, 21.07.2007.

Hrabrim napadom na 54 kilometara dugačkom kronometru Kazahstanac Aleksandar Vinokurov vratio je svojim navijačima vjeru u eventualan trijumfalan prolaz pariškim Elizejskim poljanama...

33-godišnjak je nakon teškog pada jedva prevladao Alpe, a prije u povratka u visine Pirineja pronašao je skrivene snage te ogroman zaostatak za vodećima smanjio na prihvatljivih pet minuta za Dancem Michaelom Rasmussenom. Trinaestu etapu Astanin je vozač suvereno odvezao za 1:06 sati i na drugom i trećem je mjestu ostavio Australca Cadela Evansa odnosno Nijemca Andreasa Kloedena.

Kloeden je također imao svoj dan; unatoč padu 25 kilometara od cilja, uspio se bio je daleko kobniji za pobjednika prologa Fabiana Cancellaru jer Švicarac je dobrano natučen upisao tek 107. vrijeme (gotovo devet minuta zaostatka).

Vlasnik maillot jaunea Rasmussen, tanak inače u kronometrima, 11. je vremenom (nepune tri minute minusa) iznenadio konkurenciju osobito drugoplasiranog Valverdea koji je, pak, 47. mjestom izgubio mjesto na postolju jednako kao i sunarodnjak mu Mayo (46.).

"Hvala cijeloj momčadi na podršci preko Alpa, obećajem da ću im sutra početi isplaćivati dug u Pirinejima", osnažen i pun optimizma je najavio Vinokurov, jedan od glavnih favorita na kladionicama prije točno dva tjedna.

Sutrašnja 14. etapa starta u Mazametu i s obzirom na dva uspona van kategorije i finišu, nakon ukupno 197 kilometara, na 16-kilometarskoj uzbrdici 8%-og nagiba na Plateau-de-Beille, prva pirinejska etapa definitivno će dati odgovot tko su istinski pretendenti na ovogodišnji Tour.

Rezultati:
1.Vinokurov (Kazahstan, Astana) 1:06.00
2.Evans (Australija, Predictor Lotto) +1.14
3.Kloeden (Njemačka, Astana) +1.39

Poredak:
1.Rasmussen (Danska, Rabobank) 58:46.39
2.Evans (Australija, Predictor Lotto) +1.00
3.Contador (Španjolska, Discovery Channel) +2.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!