Ostali sportovi

Contador stišće Rasmussena

Maja Giljanović • nedjelja, 22.07.2007.

24-godišnji Španjolac Alberto Contador pobjedom na prvoj pirinejskoj etapi preuzeo je drugo mjesto u ukupnom poretku iza danas drugoplasiranog Michaela Rasmussena...

Hoće li se ponoviti 1998. kad je Marco Pantani jednako kao i Lance Armstrong dvaput u 2000.-ima slavio na Plateau-de-Beilleu pa da Contador na koncu trijumfalno uđe u Pariz 29. srpnja, vidjet ćemo, ali je sasvim jasno da je rođena nova zvijezda. Discoveryjev je vozač do prve etapne pobjede na svom premijernom Touru stigao na 197 kilometara dugačkoj dionici od Mazameta do vrha Beille napadom nekih 150 metara od cilja.

Danac ga u završnim metrima na 8%-tnom nagibu 16 kilometara dugog iscrpljujućeg uspona više nije uspio prestići, ali je s identičnim vremenom pobjednika unatoč 20 sekundi bonusa za Contadora održao pristojnu prednost (2.23 minute).

Četrnaestu je etapu inače obilježio rani bijeg španjolske petorke koja se odvojila na čak 11 minuta prednosti, međutim, pobjednički dvojac ih je tijekom drugog uspona (van kategorije) sustigao i na koncu prestigao.

U ukupnom je poretku na treće mjesto pao danas sedmi s gotovo dvije minute zaostatka Australac Cadel Evans koji se držao do četiri kilometra pred kraj, ali je u u konačnici izgubio snagu. Treće, pak, mjesto danas je pripalo Španjolcu Soleru.

Sutrašnja 15. etapa između Foix Loudenviellea i Le Lourona duga 196 kilometara pokazat će se istinskim mučilištem; slijede, naime, dva sprinte te čak pet uspona od kojih je jedan van kategorije dok je posljednji 10-kilometarski prosječnog nagiba od 8%.

Rezultati:
1.Contador (Španjolska, Discovery Channel) 5:25.48
2.Rasmussen (Danska, Rabobank) 0.00
3.Soler Hernandez (Španjolska, Barloworld) +0.37

Poredak:
1.Rasmussen (Danska, Rabobank) 64:12.15
2.Contador (Španjolska, Discovery Channel) +2.23
3.Evans (Australija, Predictor Lotto) +3.04

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!