Ostali sportovi

"Imala sam i 206!"

Maja Giljanović • četvrtak, 26.07.2007.

U kratkom intervjuu na zaletištu nakon još jedne impresivne pobjede, Blanka Vlašić je pred okupljenima na stadionu Louis II među kojima i monegaškom princu Albertu II. te predsjedniku IAAF-a Lamine Diacku izjavila: "Nema veze. Visina je tu i samo je pitanje vremena kad ću je preskočiti"...

Blanka se osvrnula na prvi pokušaj: "Prvi skok na 206 je bio najbliži i činilo mi se da će biti dobar. Pri kraju sam, međutim, napravila tehničku greškicu, a na tim visinama mjesta pogreškama jednostavno nema".

"S obzirom da sam u Madridu prije tri dana postavila osobni rekord preskočivši 205 ipak sam bila pomalo prazna - ne u nogama nego prvenstveno u glavi. Čim mi se vrati potreban žar, ne sumnjam u pozitivan ishod", dodala je zasigurno prva favoritkinja sve bližeg Svjetskog prvenstva koje krajem kolovoza starta u Osaki.

"U svakom slučaju prezadovoljna sam večerašnjim natjecanjem koje me još dodatno ispunilo samopouzdanjem"; a kako i ne bi bila zadovoljna - sve visine od početnih 185 preko 190, 194, 197, 200 do 203 centimetra preskakala je iz prvog pokušaja, a dojma smo, da je imala konkurenciju upisali bismo nakon nepuna 72 sata novi hrvatski rekord.

Od ostalih rezultata postavljenih na trećem od pet mitinga iz serije Super Grand Prix-a vrijedi izdvojiti uvjerljive pobjede, uz Blanku, prvih zvijezda Monte Carla: svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika Kenenise Bekelea na 3000 metara (7:29.32) i dvostruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice Tatjane Lebedeve u troskoku (15.10 metara).

Izvrsnim su nas utrkama počastili atletičari na 800 metara te atletičarke na 3000. Južnoafrikanac Mbalaeni Mulaudzi spustio je vodeće ovosezonsko vrijeme po prvi put ispod 1:44.00 (1:43.74) u tijesnoj pobjedi nad drugoplasiranim Saadom Kamelom koji je jednako kao i još četvorica iza njega istrčao svoje najbolje ovogodišnje vrijeme. Marokanka, pak, Mariem Selsouli je svoj rezultat karijere spustila za nevjerojatnih 16 sekundi (8:29.52) što je ujedno 15 sekundi brže od dosadašnjeg vodećeg vremena sezone (Kenijke Cheruiyot).

Angelo Taylor na 400 metara nastavlja s pripremama za nikad u povijesti ostvaren double odnosno olimpijska zlata na 400 te 400 s preponama koje planira u Pekingu sljedeće godine. Sinoć je istrčao svoj najbolji ovosezonski rezultat (48.45) za malene dvije stotinke nadmašivši sunarodnjaka Kerrona Clementa dok se za slavlje Francuza pobrinula povratnica nakon ozljede Christine Arron. 33-godišnjakinja, čini se, pravovremeno podiže formu jer 11.06 najbrži je ove sezone istrčan rezultat brončane sa Svjetskog prvenstva 2005. godine.

Četvrti Super Grand Prix na programu je 3. kolovoza u Londonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!