Rukomet

Zbogom zločestog dečka rukometa

Maja Giljanović • četvrtak, 26.07.2007.

Najpopularniji njemački rukometaš svih vremena, kontroverzni Stefan Kretzschmar gala priredbom se u svom Magdeburgu oprostio od aktivnog rukometa i najavio prelazak na funkciju sportskog direktora kluba...

34-godišnjak je u rasprodanom Bordelandhalleu pred više od 8000 navijača organizirao oproštajni spektakl između SC Magdeburga i Dream teama koji je, među ostalima, ugostio skandinavske legende poput Šveđanina Magnusa Wislandera inače rukometaša stoljeća, Islanđanina Olafura Stafanssona i Danca Larsa Christiansena. Nebitno, ali spomenimo da je ekshibicija okončana s miroljubivih (tako oprečnih Kretzschmarovom zapaljivom karakteru) 29:29.

218 puta njemački reprezentativac (821 pogodak) u klupskom je dresu gladijatora u 11 godina osvojio sve: naslov prvaka Njemačke 2001., godinu potom je pokorio Europu, a triput je također bio pobjednik Kupa EHF (1999., ´01., ´07.)

Na reprezentativnom je, pak, planu osvojio europsko zlato 2004. godine s tim da mu je Hrvatska predvođena genijalnim Ivanom Balićem u dva navrata ostala u neugodnim uspomenama; na Olimpijskim igrama u Ateni prije tri godine poražen je u finalu baš kao i godinu dana ranije na Svjetskom prvenstvu u Portugalu dok u osvajanju zlata u veljači ove godine, vrhunsko lijevo krilo nije sudjelovalo.

Kretzschmar se, naime, sezonu ranije zahvalio izborniku Brandu, a kasnije je prokomentirao: "Nije mi žao, možda će mi biti za koju godinu, ali sam smatrao da je vrijeme da se posvetim sebi i privatnom životu. Što se zlata tiče itekako sam kritičan prema snazi naše momčadi i siguran sam da je Njemačka prvak isključivo zahvaljujući činjenici da smo bili domaćini. Prvaci su po mom sudu, trebali bez ikakve sumnje, biti Hrvati". Kao da mi to ne znamo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!