Ostali sportovi

Tour je preživio, jedva

Maja Giljanović • četvrtak, 26.07.2007.

Teških 48 sati proživio je direktor Tour de Francea Prudhomme i cijela karavana 94. izdanja Le Grand Bouclea nakon što se osramoćenom Vinokurovu pridružio također izbačeni Rasmussen kojem nije pomogla ni činjenica da je 14 testova ovogodišnje utrke prošao čist, ali show je na koncu opstao...

Današnja 17. etapa startala je u komornoj atmosferi bez maillot jaunea namijenjene vodećem u ukupnom poretku po prvi put od 1991. godine kada je vodeći Rolf Sorensen teško ozlijeđen morao odustati.

Rasmussen, vodeći od 15. ovog mjeseca je inače iz Danske poručio: "Uništen sam, a bez opravdanog razloga. Nisam prljav, ali ne znam imam li dovoljno snage da istjerujem pravdu" dok je Prudhomme odluku Rabobanka da odstrani 33-godišnjaka iz utrke pozdravio kao: "Daleko najbolju vijest proteklog teškog tjedna" (jer ne zaboravimo osim Vinokurova i Astane, povukao se i Cofidis zbog dopingiranog Morenija, a ranije je također pao i Sinkewitz iz T-Mobilea).

Potrefilo se baš da je 188.5 kilometara dugačka etapa od Paua do Castelrassina prošla u poprilično dosadna nešto više od četiri sata.

Pobjednik etape, prve u karijeri je 26-godišnji Talijan Daniele Bennati koji je u sprinterskom finišu nadvisio drugoplasiranog Nijemca Markusa Fothena i Švicarca Martina Elmingera na trećem mjestu. Peloton je kasnio dobrih devet minuta, a stigao je na cilj predvođen maillot vertom, Tomom Boonenom.

Vodstvo i žutu majicu, potvrđeno je, preuzima Španjolac Alberto Contador s minutu i pol prednosti ispred drugoplasiranog Cadela Evansa i momčadskog kolege Levija Leipheimera na trećem mjestu.

Sutra je na programu 211-kilometarska etapa od Cahorsa do Angoulemea čijih bi 140 posljednjih ravničarskih kilometara nakon četiri uspona četvrte kategorije trebalo poslužiti za jači napad sprintera.

Rezultati:
1.Bennati (Italija, Lampre) 4:14.03
2.Fothen (Njemačka, Gerolsteiner) 0.00
3.Elmiger (Švicarska, A2R) 0.00

Poredak:
1.Contador (Španjolska, Discovery Channel) 80:42.08
2.Evans (Australija, +1.53
3.Leipheimer (SAD, Discovery Channel) +2.49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!