Košarka

Kadetkinje žele u elitu

Branimir Korać • petak, 27.07.2007.

Hrvatska ženska kadetska košarkaška reprezentacija danas započinje put povratka u elitnu A diviziju ženske europske košarke. Naša reprezentacija pokušat će plasmanom u finale EP-a koje se održava u Chietiju doći do povratka u A diviziju iz koje su ispale prošle godine...

Prvi dio posla obavljen je već prilikom ždrijeba, naša reprezentacija bez obzira na plasman u prvom krugu natjecanja, igrat će u drugom krugu. Razlog je jednostavan, iz svake skupine tri prvoplasirane reprezentacije ulaze u drugi krug gdje se formiraju dvije skupine s po šest reprezentacija. Jedino skupina B u kojoj su Hrvatska, BiH i Portugal, broji tri reprezentacije.

Dakako, to ne daje razloga za opuštanje u prvom krugu obzirom da se rezultati iz prvog dijela u međusobnim susretima prenose u drugi krug i dvije pobjede bi Hrvatsku stavile u vrlo dobru poziciju na putu prema hvatanju polufinala. Sigurno će biti daleko teži posao u drugom krugu gdje se u skupinu s Hrvaticama uključuju gotovo sigurno Talijanke te dvije reprezentacije iz trokuta Finska - Slovenija - Crna Gora.

O snazi reprezentacija te mogućnostima naše reprezentacije, kao i obično na natjecanjima kadetskih uzrasta, teško je govoriti. Za nadati se da će naše kadetkinje pokazati talent i uspješno odraditi natjecanje u prvom krugu te tako stvoriti bazu za prolazak u polufinale.

Prvu utakmicu naša reprezentacija igrat će u subotu u 20 sati protiv BiH, a drugu u nedjelju u 16:15 s Portugalom.

Paralelno s EP u diviziji B, igra se i EP divizije A u latvijskoj Valmieri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!