Ostali sportovi

Odbojkaši na saslušavanju kod ministra

HINA • subota, 28.07.2007.

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Dragan Primorac izjavio je danas da će se početkom sljedećeg tjedna sastati sa svim odgovornima za trenutno stanje u hrvatskoj odbojci...

"Želim se sastati sa svima koji su doveli do ove situacije. Svi su odgovorni i nema pranja ruku. Ne zanimaju me njihova prepucavanja, jer je interes hrvatske države i hrvatskog sporta iznad njihovog pojedinačnog interesa, bez obzira o kome se radilo", odgovorio je ministar Primorac na novinarski upit tijekom današnje tiskovne konferencije na kojoj predstavljen model subvencioniranih stambenih kredita za učitelje, nastavnike i stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama.

Ministar Primorac je naglasio da želi pomoći u rješavanju krizne situacije u hrvatskoj odbojci, te da će pritom poštovati sve zakonske propise koji govore o zabrani miješanja izvršne vlasti u rad sportskih saveza.

Krizno stanje u hrvatskoj reprezentativnoj odbojci nastupilo je prije osam dana kada je Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza smijenio izbornike muške i ženske reprezentacije, Radovana Malevića i Nenada Komadinu. I dok u ženskoj vrsti nema bure, kod odbojkaša vlada pat pozicija.

HOS je imenovao Lea Barića novim izbornikom muške reprezentacije. No, svi ključni igrači, njih 16, iskazali su podršku Maleviću i sa njim treniraju na Bjelolasici, pripremajući se za EP koje se održava u Rusiji od 6. do 16. rujna.

Novom izborniku Bariću na pripreme, koje su počele u Zagrebu, došlo je devet igrača.

Inače, rok za predaju popisa reprezentativaca (18 igrača) koji će sudjelovati na EP istječe 5. kolovoza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!