Košarka

Poraz u zadnjoj sekundi

Kristian Hohnjec • subota, 28.07.2007.

Hrvatska kadetska reprezentacija poražena je od Francuske 66:63, te će sutra u borbu za sedmo mjesto na Europskom prvenstvu, što se održava u Grčkoj. Pobjedu Francuzima tricom u posljednjoj sekundi utakmice donio je Romain Ostric....

Nakon dobrog početka naših, Francuzi su u prvom poluvremenu otišli na osam razlike. Francuska je šest minuta prije kraja imala prednost 60:51, ali tada košarkaši Vlade Vanjka rade seriju 10:0 i Hrvatska prvi put, nakon prve četvrtine, vodi.

U završnici se igra koš za koš, kod rezultata 63:63 loptu 19 sekundi prije kraja gubi Dino Jakoliš, a Ostric u posljednjim trenucima pogađa tricu, koja je Francusku odvela u borbu za peto mjesto. Naši košarkaši u nedjelju će za 7. mjesto igrati protiv domaćina Grčke, od kojeg smo izgubili u uvertiri prvenstva.

Toni Prostran po običaju je bio najefikasniji kod naših s 23 koša, dobar je učinak Ivana Batura od 19 koševa i 10 skokova, dok je Jakoliš dodao 10 poena i devet uhvaćenih lopti. Kod Francuske najbolji Lauvergne s 20 koševa i 16 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!