Košarka

Musli i Jodar za finale

Kristian Hohnjec • subota, 28.07.2007.

U finalu kadetskog Europskog prvenstva, što se održava u Grčkoj, igrat će momčadi Španjolske i Srbije. U današnjim polufinalima Litva se nije mogla oduprijeti našim susjedima, dok su Španjolci bili bolji od reprezentacije Turske....

Španjolska je na poluvremenu imala 12 koševa zaostatka, međutim zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini dobili su 81:75 i ušli finale, te tako imaju priliku obraniti prošlogodišnji naslov, iako bez glavne zvijezde Rickya Rubija. Odličnom igrom u završnici utakmice Španjolce je do uspjeha vodio Alberto Jodar (18 koševa, 12 skokova), a veliku je pomoć imao u Josephu Franchu (22 koša). Kod Turske ponovo najefikasniji Can Mutaf (20 koševa), koji će se sutra s našim Prostranom boriti za titulu najboljeg strijelca natjecanja. Toni ima prednost od pet poena.

Konačan rezultat 74:64 u korist Srbije izgleda uvjerljivo, međutim Litavci su pali tek u završnici, nakon što su ispustili prednost od 11 koševa krajem treće četvrtine. Ključan igrač Srba ponovo je bio gorostas Dejan Musli, koji je utakmicu završio s 20 koševa, 11 skokova i šest blokada. Kod poraženih najefikasniji Peciukevicius i Varanauskas s po 16 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!