Košarka

Težak poraz na samom startu

Branimir Korać • nedjelja, 29.07.2007.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija loše je startala na Europskom prvenstvu divizije B u Chietiju. Na samom startu naše reprezentativke igrale su protiv reprezentacije BiH i upisale vrlo visok poraz koji može iskoristiti kao prognozu o teškom povratku u diviziju A...

Čini se kako će naša ženska kadetska reprezentacija i naredne godine igrati u diviziji B. Ako se po jutru dan poznaje, Hrvatska nakon prvog nastupa u diviziji B, teško da može gajiti velike nade za hvatanje finala. Reprezentacija BiH I sa svega praktički pet igračica koje je njihov izbornik koristio, uspjela je održati lekciju Hrvaticama i na kraju visoko slaviti 73:49.

Hrvatska je dobro započela utakmicu i povela 12:4 te se u tim trenucima činilo kako bi to mogao biti lagan posao za našu reprezentaciju. U šestoj minuti bilo je najviših 19:8, no već do kraja prve četvrtine BiH radi veliku seriju 13:2 i poravnava na 21:21.

Povratak reprezentativki BiH loše je utjecao na naše igračice i na startu druge četvrtine Hrvatska zaostaje sedam poena. Prednost je nastavila rasti do kraja susreta da bi se u posljednjih deset minuta naše igračice posve predale, izgubile tu četvrtinu 19:10 i na kraju s minus 24 pognutih glava napustile teren.

Sarafina Margić s deset poena i šest skokova bila je jedina u našoj reprezentaciji s dvoznamenkastim brojem poena dok su BiH predvodile Anesa Hamsić s 24 poena i 12 skokova te Matea Tavić s 21 poenom i pet skokova.

EP U16, divizija B, skupina B, drugo kolo:
BiH - Hrvatska 73:49.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!