Košarka

Efikasne Španjolke u drugom krugu

Branimir Korać • nedjelja, 29.07.2007.

Susreti drugog kola divizije A Europskog prvenstva kadetkinja koje se odigrava u Latviji, pružili su uvjerljive pobjede favorita. Posebno dobar meč odigrale su Španjolke protiv Turske dok su katastrofalnom izvedbom razočarale Slovakinje...

Češka je u skupini A potvrdila status favorita skupine nadigravši i Bjeloruskinje 93:56. Čak 36 izgubljenih lopti Bjeloruskinja dodatno je pomoglo Češkoj na putu do pobjede predvođenoj Adelom Filarovom koja je postigla 15 poena. Slovakinje su se osramotile ubacivši tek 36 poena Mađaricama. U prvoj četvrtini ubacile su tek dva poena i to u petoj minuti susreta nakon čega više niti jedna ekipa nije uspjela doći niti do poena. Mađarska je na kraju rutinski slavila 66:36 uz 21 poen Dorottye Tamis.

U skupini B još jednu pobjedu upisala je Srbija svladavši Poljsku 71:53 te tako osiguravši nastup u drugom krugu. Poljakinje su razbijene u drugoj četvrtini koja je otišla na stranu Srbije 17:4, a prvo ime susreta bila je Sara Krnjić koja je uz 18 poena uhvatila 12 skokova. U drugom susretu Švedska je u posljednjoj četvrtini slomila otpor Litve i na kraju slavila 57:47. Raspoložena Cleopatra Forsman s 20 poena i devet skokova bila je dovoljna za prvu pobjedu Šveđanki.

U drugi krug otišle su i Španjolke koje su u skupini C nadigrale Tursku s uvjerljivih 100:65. Lagan posao za Španjolsku koja je glavninu toga odradila u prvom dijelu ostvarivši već do poluvremena plus 30, a najistaknutija bila je Laura Arroyo Zubeldia s 24 poena i osam skokova. Latvija je ostala u igri za drugi krug pobjedom protiv Belgije 88:74 zahvaljujući najviše Sabini Niedoli koja je uz 31 poen uhvatila čak 20 skokoba.

U skupini D Francuskinje su potvrdile dominaciju pobjedom i protiv Rusije 87:68 te tako osiguranjem prvog mjesta u skupini i prolaza dalje. Nerješiva enigma za Rusiju bila je Margaux Okou Zouzouo koja je bila prvo ime susreta s 22 poena i 11 skokova. Ukrajina je preokretom u završnih deset minuta svladala Grčku s minimalnih 62:61. Grkinje su u posljednjih osam sekundi imale napad, ali nisu uspjele niti uputiti šut i upisale su i drugi poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!