Košarka

Poraz za kraj

Kristian Hohnjec • nedjelja, 29.07.2007.

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija je nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj završila na osmom mjestu. Danas smo bez najboljeg strijelca Tonija Prostrana poraženi i po šesti put u osam susreta. Iako rezultat ponekad doista nije važan kada je riječ o ovako mladim košarkašima, silni porazi naših ipak brinu...

Ponovo smo poklekli u završnici, konačnih 62:55 za Grke, nakon što se većinom igralo koš za koš. U odsustvu Prostrana svojih je 40 minuta dobio Matteo Juričić, najefikasniji danas s 14 koševa. Mikulić (12 koševa) je također zabilježio najbolji učinak na prvenstvu, dok je visoki Sekelja uhvatio 12 skokova, ali i promašio čak 10 od 12 lopti.

Pozitivnu ocjenu za nastup u Grčkoj zaslužuju, uz Prostrana, tek njegov suigrač iz Zadra Ivan Batur i Splićanin Dino Jakoliš. Dalmatinski trio očito spada među onu dvojicu-trojicu košarkaša, koje je izbornik Vlado Vanjak uoči početka natjecanja isticao kao buduće seniorske reprezentativce. Ukoliko se doista obistine njegove procjene, nitko neće biti nezadovoljan. No, određena nemoć i rezultatski neuspjesi mladih košarkaša ipak donose frustracije. Posljednji, ujedno i najjači naš adut je U-18 reprezentacija. Nadamo se medalji, posljednju smo osvojili prije pet godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!