Košarka

Na krilima Premasunac do prve pobjede

Branko Barić • nedjelja, 29.07.2007.

Hrvatska je u svom drugom nastupu na Europskom prvenstvu divizije B za kadetkinje došla do svoje prve pobjede. Ponajviše zahvaljujući Nini Premasunac danas je svladana reprezentacija Portugala i tako naše cure u drugi krug prenose tri boda…

Najveći dio posla izabranice Marije Mazije obavile su već u prvoj četvrtini kad su napravile razliku od 12 koševa. Do kraja utakmice trebalo ju je samo rutinski održavati, što su naše cure na koncu i napravile. Sredinom druge četvrtine Portugalke su nakratko priprijetile smanjivši zaostatak na samo minus 4, ali na poluvrijeme se odlazi s ipak ugodnijih 9 poena razlike za Hrvatsku.

U drugom poluvremenu nije bilo prijetnji rezultatskog preokreta. Sedam minuta prije kraja utakmice na semaforu stoji 59:43, što je i najveća razlika na utakmici, pa je u tim trenucima pitanje konačnog pobjednika riješeno. Do kraja se igra uglavnom koš za koš i krajnji rezultat je 73:60.

Titula igračice utakmice nedvojbeno pripada Nini Premasunac. 184 centimetra visoka Puljanka postigla je 16 koševa i ostvarila 19 skokova. Nije puno zaostajala ni Anja Škara s 12 koševa i 13 skokova, a 12 pogodaka još je postigla i Nina Krstić. Kod Portugalki najefikasnija je bila Maria Correia s 16 pogodaka.

EP za kadetkinje: Hrvatska – Portugal 73:60 (22:9, 11:14, 20:18, 20:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!