Košarka

Još jedno "mlado" zlato Srbije

Bruno Blumenschein • ponedjeljak, 30.07.2007.

Završnica Europskog prvenstva za košarkaše do 16 godina donijela je još jedno slavlje mladim košarkašima Srbije. U finalu su slavili s minimalnih 56:55 protiv Španjolske i tako nadopunili uspjehe reprezentacija do 20 godina i godinu dana mlađih sunarodnjaka...

Još jedna odlična predstava 212 centimetara visokog Dejana Muslija donijela je Srbiji uspjeh protiv Španjolske, kojim su osvojili zlatno odličje na Europskom prvenstvu za košarkaše do 16 godina. MVP prvenstva je uz double-double učinak, od 19 poena i 12 skokova, dodao pet blokada i tri asistencije.

Važnost utakmice je učinila svoje te se više griješilo i promašivalo. Srbija je preko osam poena Muslija u nizu povela sa 52:46 u posljednjoj dionici susreta, ali se Španjolska vratila prije ulaska u posljednju minutu košem Michela Acoste te izjednačila na 53:53. Polaganje Đekića i slobodno bacanje Muslija su se pokazali dovoljnima za zlato jer Alejandro Lopez kod 53:56 nije pogodio jedno od tri slobodno bacanja.

Brončanu medalju su osvojili reprezentativci Litve, koji su sa 65:55 nadigrali Tursku, zahvaljujući prije svega Gilvydasu Biruti, prvom strijelcu prvenstva, koji je ubacio 23 poena i uhvatio 13 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!