Košarka

I Slovenke prejake

Branimir Korać • utorak, 31.07.2007.

Drugu fazu natjecanja na Europskom kadetskom prvenstvu za košarkašice, hrvatska reprezentacija otvorila je porazom. Treći susret i drugi poraz naše reprezentacije (oba u susretima s reprezentacijama iz regije) upisan je protiv Slovenije 79:72...

Poraz protiv Slovenije ipak nije neočekivan. Vrlo dobre Slovenke predvođene Nikom Barić pokazale su se visokom preprekom i upisale pobjedu koja Hrvatskoj oduzima mogućnost hvatanja jednog od prva dva mjesta u skupini i plasman u polufinale. Slovenija je prenijela jedan poraz iz prve faze i ovom pobjedom ostala je u igri za polufinale.

Hrvatska je počela odlično, u prvih sedam minuta posve nadigrala Sloveniju i imala visokih 16:5 zahvaljujući Anji Škari, no Slovenija se brzo pribrala i vratila u utakmicu. Još na startu druge četvrtine nakon trice Margić, Hrvatska je imala 24:14, ali tada kreće slovenska serija 12:0 (osam poena Barić) i Slovenija preuzima konce igre u svoje ruke. U završnici poluvremena razigrala se i Gortnar te je Slovenija na odmor otišla s visokih 50:42.

U drugom poluvremenu bilo je teško stići Sloveniju. Na početku posljednje četvrtine nakon trice Gulin za 63:60 pojavila se nada, ali kratko je trajala jer Slovenke rade novu seriju i mirno privode susret kraju.

U našem sastavu bolje od ostalih bile su Anja Škara s 15 poena i devet skokova te Adrijana Bošnjak s 14 poena i sedam skokova. Kod Slovenija prva imena bile su Nika Barić s 30 poena i Taša Gortnar sa 16 poena i 11 skokova.

EP U16 košarkašice, skupina E:
Slovenija - Hrvatska 79:72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!