Košarka

Slovenci pokleknuli protiv Novog Zelanda

Branimir Korać • srijeda, 01.08.2007.

U trećem susretu na Stanković kupu Slovenija je ubilježila prvi poraz. U sklopu priprema za nastup na Eurobasketu u Španjolskoj, Slovenci sudjeluju u Kini na ovom Kupu, a u trećem kolu poraženi su od Novog Zelanda s minimalnih 74:72...

Slovenija je u susret ušla kao favorit, imala je uoči ovog dvoboja dvije pobjede dok je Novi Zeland ubilježio dva poraza, a i sama kvaliteta reprezentacije je na strani naših susjeda. No na parketu posve drugačija slika.

Iako je Novi Zeland odigrao vrlo lošu treću četvrtinu, dozvolio Sloveniji da se odmakne na obećavajućih plus devet, ostvario je na kraju tijesnu pobjedu. Najveće zasluge za to idu Philu Jonesu koji je ubacio 25 poena dok su kod Slovenije najefikasniji bili Jagodnik sa 17 te Preldžić, Ćapin i Dragič s po deset poena.

U drugom susretu Angola je nadigrala Kinu i svladala ju 68:63 te ostvarila i treću pobjedu. Kineski izbornik Jonas Kazlauskas nije bio zadovoljan predstavom svojih izabranika koji su odigrali "preopušteno" i poklonili pobjedu. Yi Jianlian pokazao je talent i s 19 poena bio je prvo ime kod Kineza.

Stanković kup:
Novi Zeland - Slovenija 74:72, Angola - Kina 68:63.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!