Košarka

Poraz na startu priprema

Branimir Korać • srijeda, 01.08.2007.

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u prvom nastupu na turniru u Bormiju. Pripremni turnir u Bormiju uoči Europskog prvenstva u Španjolskoj, našoj reprezentaciji za prvog protivnika donio je Talijane kojima je ovo bio već treći susret i treća pobjeda, ovaj put 81:70...

Prvi susret u sklopu priprema za Europsko prvenstvo za našu reprezentaciju nije rezultatski dobro završio. Na turniru u Bormiju Hrvatska je startala protiv domaćina Talijana i upisala poraz 81:70 što i ne čudi obzirom da je to našim igračima prvi meč na ovim pripremama dok su Talijani već igrali s Turcima i Austrijancima.

Hrvatska je dobro otvorila utakmicu, čvrstom obranom nije dopuštala Talijanima dolazak do laganih koševa i povela nakon pet minuta igre 9:3. Međutim tada se Talijani bude, u igru ih vraćaju Belinelli, Bargnani i Mordente i na kraju prve četvrtine imaju već prednost 18:15.

Na startu druge četvrtine Talijani stvaraju visoku prednost, brzo odlaze na plus 12 i povratka više nije bilo. Uspjela je Hrvatska do poluvremena smanjiti na pet poena zaostatka, no ponovno početkom nastavka Italija bježi i u 29. minuti ima najviših 60:44. S dvije trice Stojić je spriječio potpuni potop te je do kraja susreta prednost održavana između deset i 15 poena viška na talijanskoj strani.

Kod Italije najefikasniji su bili Belinelli i Bargnani s po 16 poena. Za Hrvatsku su nastupili: Ukić 6, Kus, Popović 10, Baždarić 1, Prkačin 5, Tomas 3, Planinić 13 (osam skokova), Stojić 10, Andrić, Banić 8, Kasun 7 (osam skokova), Barač 3, Markota 4.

Turnir u Bormiju:
Italija - Hrvatska 81:70.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!