Košarka

Novi poraz Hrvatske

Branko Barić • srijeda, 01.08.2007.

Kadetska reprezentacija Hrvatske ubilježila je i treći poraz na Europskom prvenstvu divizije B, koje se ovih dana igra i Italiji. Domaća reprezentacija danas je bila prejaka za naše cure, kojima su sad šanse za ulazak u četvrtfinale znatno smanjene...

Azzure su od samog početka preuzele kontrolu nad utakmicom i nisu ponudile protivnicama puno razloga za nadu. U posljednju četvrtinu ušlo se s 15 pogodaka razlike za domaće, koje su si tako do kraja mogle priuštiti mali pad u igri, a da pritom ne dovedu utakmicu u neizvjesne vode. Konačnih 58:50 najbliže je što su im Hrvatice prišle od sredine druge četvrtine.

Najveći problem izabranicama Marije Mazije predstavljala je 176 centimetara visoka Giulia Pasqualin koja igra na poziciji beka šutera. Ona je postigla 17 pogodaka, uz šut za dva poena od 71 posto. Kod nas nije bilo niti jedne raspoložene igračice, tek se nešto malo izdvaja učinak Anje Škare koja je postigla osam koševa uz šest skokova.

Sutra u 15 sati naše kadetkinje igraju protiv Finske. Da bi uopće mogle razmišljati o četvrtfinalu, tu utakmicu moraju dobiti, a nakon toga ostaje se nadati pozitivnom raspletu ostalih susreta u skupini.

EP za kadetkinje, divizija B: Italija - Hrvatska 58:50 (22:18, 18:11, 14:10, 4:11).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!