Ostali sportovi

Brončano odličje Marije Mikulić

Sportnet • četvrtak, 02.08.2007.

Prvi dan atletskih natjecanja protekao je u znaku Marije Mikulić i Vedrana Lozanova...

Vedran je imao vrlo tešku taktičku utrku gdje su glavnu ulogu odigrali vodiči tri natjecatelja koji su u utrci na 5000m imali pravo biti, a više su ometali našeg trkača nego pomagali svojem. To je Vedrana izmorilo i izbacilo iz taktike koju je pripremio sa svojim trenerom za utrku i pokušaj obrane naziva svjetskog prvaka.

Na kraju je bio peti s vrlo slabim rezultatom za njegove mogućnosti. U utrci je bilo 19 natjecatelja i glavna taktika onih koje je pobijedio prošle godine bila je: uzvratiti ne birajući sredstva. To je za Vedrana dobra škola za Paraolimpijske igre sljedeće godine, kada svi u atletskoj reprezentaciji očekujemo da će im uzvratiti istom mjerom.

Marija Mikulić je svojim rezultatom na nivou osobnog rekorda osvojila odlično treće mjesto i osvojila brončano odličje u utrci na 800m u kategoriji slabovidih.

Marija je rođena u Kutini 1989 godine u kojoj se atletikom bavi zadnjih sedam godina, kao i njezina braća koja nastupaju za AK Moslavina. Marija je članica AK Agram a trener joj je Ivan Desić. O Mariji će se još čuti. Ovdje još možemo dodati da je Marija prva od naših atletičara ispunila normu za Peking.

Danas je odličan bio i naš sprinter Goran Žeželj koji je postigao svoj osobni rekord u trci na 100 m osvojivši sedmo mjesto po rezultatu od 25 natjecatelja i u četvrtfinalu i u polufinalu. Goran sutra nastupa u B finalu za plasman od petog do osmog mjesta na svijetu.

Sutra još nastupaju Branimir Budetić, slabovidni atletičar star 17 godina u petoboju kao i Marija Iveković u svojoj najdražoj disciplini, skoku u dalj gdje je trenutno prva na svijetu po rezultatu u ovoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!