Košarka

Kadetkinje u borbu za deveto mjesto

Branko Barić • četvrtak, 02.08.2007.

Hrvatska reprezentacija ubilježila je i četvrti poraz u petom susretu na Europskom prvenstvu za kadetkinje divizije B. Veliki pad u igri izabranica Marije Mazije u drugoj četvrtini omogućio je Finkinjama da stvore prednost koju je do kraja bilo teško dostići…

Početak utakmice prošao je u znaku naših cura, jer je već u šestoj minuti na semaforu stajalo 14:3. Tada se budi finska najbolja igračica Lotta Richter koja ubacuje devet koševa u nizu i vraća svoju ekipu u igru. Prva dionica završava rezultatom 16:15, a ispostavit će se da je to bilo i posljednje vodstvo naših cura na utakmici.

Novom serijom 9-0 u drugoj četvrtini Finska preuzima kontrolu nad utakmicom i više ju niti u jednom trenutku ne ispušta. Razlika se kretala između šest i 14 koševa, da bi susret na kraju završio rezultatom 67:79. Za nas kobna Lotta Richter susret je okončala s 31 poenom, dok je na drugoj strani najbolja bila Nina Premasunac s 10 pogodaka.

Ovim porazom reprezentacija Hrvatske nastup u skupini E okončala je na petom mjestu i sad joj predstoji borba za konačni plasman od 9. do 12. mjesta.

EP za kadetkinje, divizija B: Finska - Hrvatska 79:67 (15:16, 22:9, 16:19, 26:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!